Etanolbilar.com är Sveriges främst webbplats med information om etanolbilar på den svenska marknaden.
För frågor eller kommentarer, kontakta vår redaktör: redaktionen@etanolbilar.com


Dela den här sidan
design image

Volvo V70

Miljöfakta  
Bränsleförbrukning, blandad körning: 8,6 lit/100 km
Koldioxidutsläpp, blandad körning: 206 g/km
Säkerhet  
Euro NCAP krocktest: uppgift saknas
Euro NCAP fotgängarskydd:: uppgift saknas
Folksams resultat från verkliga olyckor: BRA! Minst 30% högre säkerhet än medelbilen
Ekonomi  
Riktpris, från: 260 900 kr inkl moms
Förmånsvärde: 34 400 kr/år
Fordonsskatt: 1 420 kr/år

Om Volvo V70

Informationen nedan sammanställd från Bilprovningen

"Resultaten från kontrollbesiktningarna visar på många anmärkningar mot styrleder, spindelleder och körriktningsvisare."

Volvo V70 är en ombonad och komfortabel kombi i storbilsklassen. Trots relativt kompakta yttermått är bagageutrymmet stort, tack vare raka väggar och en baklucka som avrundar bilen tvärt.

Parallellt med bensin- och dieselmodeller har det i en liten utsträckning också sålts en modell som går att köra både på bensin och på gas, Volvo V70 Bi-fuel. Gastankarna ligger under golvet och inverkar inte på lastutrymme på den nya generationen V70 (efter 2000). Räckvidden är dock mycket kort på gas. Tillsammans med en något förminskad bensintank på 29 liter blir den totala räckvidden omkring 50 mil. Tillverkningen av Volvo V70 Bi-fuel lades ner 2007. 2007 presenterades också en ny V70.

 

Resultaten från kontrollbesiktningarna är som för övriga V70, med många anmärkningar mot styrleder och körriktningsvisares på den gamla generationen V70. på nya modeller är spindelleder ett problem.

Recensioner

Skriv en recension!

Skriv en recension och f� den publicerad h�r!

Din recension ...

Dela den här sidan
Din signatur: 
 

Jag hade en Volvo V50 1,8f i ca 8 år och den drog ca. 1,0 l etanol per mil under blandad körning inga startproblem alla. Nu har jag en V70 t4f den går på 0,9 /l blandat och startar utan problem. Jag är mycket nöjd med mina etanoldrivna bilar.

- Ramlak, 29 juni 2017

Svara på den här kommentaren

min volvo dar 3 liter milen med etnol, När det mindre än -10 grader startar den inte. Har precis köpt bilen och jag kan inte goda detta, Jag kan inte anväda den. När den startar står den hemma garaget. När jag ska hem på morgonen startar den inte och dessutom har inte råd att betala över 30 kr mien i bränse.

Killen på bilfirman hittar än de ena än det andra.

- yvon, 24 mars 2013

Svara på den här kommentaren

Måste servas ofta, var 1000:e mil

Undrar om inte bensinförbrukningen ökar med flexmotorn än i vanlig bensin motor, har inte sett sådana jämförelser, dvs bensin (95)/liter mellan flex motor och vanlig motor.

I övrigt mycket nöjd

- Ubbe, 2 december 2008

Svara på den här kommentaren