Etanolbilar.com är Sveriges främst webbplats med information om etanolbilar på den svenska marknaden.
För frågor eller kommentarer, kontakta vår redaktör: redaktionen@etanolbilar.com


Dela den här sidan
design image

Renault Mégane

Miljöfakta  
Bränsleförbrukning, blandad körning: 7,2 lit/100 km
Koldioxidutsläpp, blandad körning: 170 g/km
Säkerhet  
Euro NCAP krocktest: 5 av 5
Euro NCAP fotgängarskydd: 2 av 5
Folksams resultat från verkliga olyckor: Minst lika säker som medelbilen
Ekonomi  
Riktpris, från: 150 800 kr inkl moms
Förmånsvärde: 23 700 kr/år
Fordonsskatt: 1 060 kr/år

Om Renault Mégane

Informationen nedan sammanställd från Bilprovningen

"Besiktningsresultaten för Mégane är som för medelbilen."

Renault Mégane kom 1996.

Det är en modell i lilla mellanklassen med hög krocksäkerhet och goda utrymmen. Speciellt rymlig är den högbyggda versionen Scénic, som har variabel inredning. I övrigt består Mégane-serien av en sedan, en kombisedan samt en kombi. Sistnämnda modell tillverkas i Turkiet, övriga i Frankrike. Våren 1999 gjordes en ansiktslyftning i fronten samtidigt som rostskyddsgarantin förlängdes.

En helt ny Mégane kom 2003. Kombisedan-versionen utmärks av ett iögonfallande akterparti, med rakt stående bakruta och en sluttande nedre del av bakluckan. Nya Mégane fick som första bil i lilla mellanklassen fem stjärnor i Euro NCAP:s krocktest.

Besiktningsresultaten för Mégane är som för medelbilen.

 

Recensioner

Skriv en recension!

Skriv en recension och f� den publicerad h�r!

Din recension ...

Dela den här sidan
Din signatur: 
 

denna bil går att köra riktigt snålt men det är föraren som avgör

- , 1 december 2009

Svara på den här kommentaren

kör under 0,65 blandad körning på bensin och under 0,85 på e85.. färdatorn räknar väldigt bra ut och stämmer mycket bra då jag räknar ut efter kvitto från takningen, stor bil för litte pengar tycker jag.

- , 1 december 2009

Svara på den här kommentaren

min megan brukar dra 0,63 har kört på 0,58 under sommaren, på etanol drar den betydligt mer, kan var svårstartad under vintern, jag kör väldigt försigtigt och inte ofta över 100km den drar gärna ganska mycket om man inte är väldigt lätt på gasen

- arn, 1 december 2009

Svara på den här kommentaren

Megan 2009 kombi manuell.

En skön bil att köra. Drar 6,9l/100km blandat med mest stadskörning och 6,5l/100km vid max 100km/h (inkörningsperiod). Bilen är rostskyddad i balkarna, men har elförzinkade plåtar under motorn som redan vid leverans hade vitrost och som kommer att utvecklas till rödrost om man inte rostskyddar direkt. Dock är det inga viktiga plåtar eller bärande struktur. Innerskärmarna i bakre hjulhus är i två delar och felutformade/konstruerade så att de skopar in smuts bakom sig. Behöver tätas med tjock underredsmassa vid leverans.

Är helt nöjd med bilen trots att jag har blivit kritiska efter många års konstruktionsarbete på fordon.

- Jan-Erik, 5 november 2009

Svara på den här kommentaren

Jag har haft min megane touring en vecka nu och den har tagit 0,91 på långkörning på motorväg. I stan kör jag många korta sträckor och där hamnar förbrukningen på 1,2l/ mil. Men den går väldigt bra!

- David, 10 april 2008

Svara på den här kommentaren

Jag och bilhandlare räknade lite på skillnaden mellan E85 och disel. Bilhandlaren var övertygad om att jag som kör så mycket ska definitvt ha disel. Vi räknade på att jag på två år tjänar 10 000:-/år med en E85. Bilhandlaren var överraskad. Hänsyn togs till servicekostnader, inköpspris, försäkring, skatt, driftkostnad. Dock inte fri parkering som jag har med etanolbil, vilket är ytterligare ett plus för mig. Jag kommer ner i 0,87 blandad körning, enligt färddator.

- Anki, 1 april 2008

Svara på den här kommentaren