Etanolbilar.com är Sveriges främst webbplats med information om etanolbilar på den svenska marknaden.
För frågor eller kommentarer, kontakta vår redaktör: redaktionen@etanolbilar.com


Dela den här sidan
Föregående brev | Nästa brev

Recension: Ford Focus

Bilen köps tillbaka av återförsäljaren pga dålig kvalité"

Vår familj tog ut vår nya Focus 1.8 Flexifuel Kombi i mars-07. Genast började problemen. Karossen knirkade vid körning uppför en trottoarkant, och blev inlämnad 2 ggr på Fordverkstad med godkänt resultat.

I övrigt missnöjd med skakningar i 20-30 km samt vid 80 km vilket är elektronikens fel. Idag väntar vi på att få denna bil utbytt mot en helt ny 08, men vi undrar om samma fel kommer igen. Bilen köps tillbaka av återförsäljaren pga dålig kvalité.

I övrigt en trivsam och lättkörd bil samt lagom i storlek och pris.

Vad är kvalitén idag med de nya bilarna. Focus är ju inte ensam med sina elektroniska problem.

Postat av Hans Torstensson den 17 maj 2010


Föregående brev | Nästa brevDela den här sidan
Din signatur: 
 

Den etanol som säljs idag håller inte den kvaliteten som motorerna är byggda för.

- missnöjd, 26 september 2013

Svara på den här kommentaren

Vi är två personer som har varsin Ford Focus flexifuel som denna vår har exakt samma problem. Motorn går orent, indikatorlampam för motorproblem lyser. De bilverstäder vi anlitar (olika) har bytt tändspole, på ena bilen lambdasond - det har inte blvit bra. Det kan bli tillfälligt bättre efter ett besök på verkstad, sen är det likdant igen. Nu vill verkstaden byta insprutningsventiker och en kännare i bensintanken, kostand 10.000! Vi börjar bli misstäänksamma. Fabrikationsfel? Eller något fel på etanolen? Va tankar båda två endast etanol. Någon mer som har samma problem?

- Marita, 26 maj 2010

Jag hoppas att Marita fått samma brev som jag från Ford om de problem som följde av fel på etanolen under våren 2010 i Stockholmsområdet. Alltså inte bilens fel utan bränsleblandningens!

- Helena, 29 november 2010

Har en C-Max och där är det nu 4:e gången lampan lyser så det är inte etanolens fel även om de skyllde på det första gången

- Missnöjd, 4 augusti 2011

Svara på den här kommentaren